Sunday 9 May 2021

Για να είναι αξέχαστη η Γιορτή της Μητέρας

Σήμερα Κυριακή γιορτάζουν όλες οι μανούλες. Φέτος, περισσότερο από κάθε άλλη χρονιά, οι μανούλες χρειαζόμαστε να ακούσουμε αυτό το «Σ’ αγαπώ» από τα χείλη των παιδιών μας.

Έχει περάσει ένας χρόνος και κάτι εβδομάδες από την έναρξη της πανδημίας και η καθημερινότητά μας άλλαξε άρδην. Μείναμε για βδομάδες ολόκληρες στο σπίτι με τα μικρά μας, εκείνα έκαναν τα μαθήματά τους με τηλεκπαίδευση και έχασαν τους φίλους τους αλλά και σημαντικές στιγμές της ζωής τους, όπως γενέθλια και γιορτές.
AdTech Ad

Η Γιορτή της Μητέρας είναι απλά μία αφορμή να περάσουμε χρόνο ως οικογένεια και σου έχουμε μερικές προτάσεις ώστε αυτή η μέρα να γίνει ξεχωριστή για σένα.

Διακόσμηση δωματίου

Το πρωί της Κυριακής ο σύντροφός σου και το παιδί μπορούν να διακοσμήσουν την πόρτα του υπνοδωματίου με κάρτες και ζωγραφιές σε χαρτί. Φυσικά, τα φυτά και τα άνθη είναι πάντα καλοδεχούμενα!

Μαγειρική

Είναι η ευκαιρία να μαγειρέψουν το αγαπημένο σου φαγητό. Αν η κουζίνα δεν είναι το «δυνατό σημείο» της οικογένειάς σου, μπορούν να παραγγείλουν το αγαπημένο σου φαγητό και να στρώσουν το τραπέζι με κάθε επισημότητα.

Ένα μικρό talent show

Γιατί να μην διοργανωθεί ένα μικρό talent show μίας που είναι Κυριακή; Μπαμπάς και παιδί μπορούν να προβάρουν τραγούδια και χορογραφίες και να τις παρουσιάσουν με κάθε επισημότητα την Κυριακή.

Ταινίες και σειρές

Η διοργάνωση μίας movie night με ένα μπολ γεμάτο ποπ-κορν είναι πάντα μία καλή ιδέα.

Οικογενειακή βόλτα

Τώρα που οι διαδημοτικές μετακινήσεις επιτρέπονται και άνοιξε και από τη Δευτέρα η εστίαση, μπορείτε να περάσετε την ημέρα σας εκτός σπιτιού. Μία βόλτα στο πάρκο, ή την παραλία, και μετά για φαγητό είναι μία ωραία πρόταση. Ειδικά μετά από 6 μήνες που έμεινε κλειστή η εστίαση.

Ένα δώρο φτιαγμένο από το παιδί

Μαζί με ένα τριαντάφυλλο, ένα δώρο που είναι φτιαγμένο από το παιδί, πάντα συγκινεί τις μανούλες.  

Δες εδώ τις ιδέες δώρων που είναι κατάλληλες για παιδιά μικρής ηλικίας:

Κουτί με μπισκότα

Το παιδί θα διαλέξει ένα κουτί και θα το διακοσμήσει όπως θέλει εκείνο. Μπορεί να κολλήσει πάνω του διάφορα διακοσμητικά, ή να το ζωγραφίσει, και την Κυριακή να το γεμίσει με μπισκότα ή σοκολατάκια.

Ένα μπουκέτο από χάρτινα λουλούδια

Με οδηγό διάφορα tutorials στο ίντερνετ, το παιδί θα φτιάξει το πιο όμορφο και πολύχρωμο μπουκέτο λουλούδια με υλικά που έχει ήδη το σπίτι.

Χειροποίητες κάρτες

Ας αφήσει τη φαντασία του ελεύθερη ώστε να δημιουργήσει την τελειότερη κάρτα και στη συνέχεια μπορεί να γράψει μέσα το μήνυμά του.

Χειροποίητα βραχιόλια

Τι καλύτερο από τη μητέρα να φοράει ένα κόσμημα που θα της έχει φτιάξει το παιδί;

Πρωινό

Εντάξει, αυτό δεν είναι ακριβώς κατασκευή, όμως είναι μία πολύ όμορφη χειρονομία που μπορεί να κάνει το παιδί μαζί με τον σύντροφό σου ώστε το πρωινό της Κυριακής να γίνει ακόμα πιο όμορφο.

Τατιάνα Τζινιώλη
4moms.gr 

No comments:

Post a Comment

© Το χαμομηλάκι | To hamomilaki