Friday 14 October 2022

Blindchat: Η εφαρμογή και τα Σύμβολα που χρησιμοποιούσαν οι παιδεραστές

Αποτροπιασμό και ανατριχίλα προκαλούν οι αποκαλύψεις για την υπόθεση βιασμού και μαστροπείας με θύμα τη 12χρονη στον Κολωνό. Οι έρευνες στρέφονται στον τρόπο με τον οποίο δρούσε ο 53χρονος παιδοβιαστής, ο οποίος έχει προφυλακιστεί.

Φέρεται να είχε φτιάξει προφίλ με το υλικό της ανήλικης, το οποίο διαχειριζόταν ο ίδιος, σε ένα chat γνωριμιών, την ελληνική εφαρμογή Blindchat.gr.

Ο δράστης είχε δεχτεί, μέσω της συγκεκριμένης εφαρμογής στην οποία αναρτούσε φωτογραφίες της 12χρονης, 213 τηλεφωνικές κλήσεις από εν δυνάμει βιαστές. Ο 43χρονος που συνελήφθη ήταν ένας από τους βιαστές της και καταχωρημένος στο κινητό της ως «πελάτης».

Σύμφωνα με την ΕΡΤ, το Blindchat δημιουργήθηκε πριν από εννέα χρόνια, συγκεκριμένα το 2013, με στόχο την παροχή υπηρεσιών blind date σε εκείνους που επιθυμούν να γνωρίσουν άλλα άτομα χωρίς να αποκαλυφθεί πλήρως η ταυτότητα τους.

Όπως αποκάλυψε ο Στέφανος Κωνσταντινίδης, η εν λόγω πλατφόρμα έχει σύμβολα τα οποία ελκύουν τους παιδεραστές.

Πάνω αριστερά στην εφαρμογή υπάρχουν με διάφορα χρώματα σύμβολα όπως παγωτά και ζωάκια τα οποία προμηνύουν τους χρήστες ότι θα έρθουν σε επαφή με άτομα μικρής ηλικίας.

Το Blindchat είχε μέσα 530 συνδεδεμένους χρήστες, στα οποία υπάρχουν τα ηλεκτρονικά τους ίχνη και οι ελληνικές αρχές θα αντιστοιχίσουν τα άτομα που κρύβονται από πίσω.

Ο προγραμματιστής έχει δημιουργήσει παιδικά σύμβολα αλλά και την επιλογή το τι θέλει να ψάξει ο κάθε εγγεγραμμένος χρήστες.

Φιλοξενία: Το Χαμομηλάκι

No comments:

Post a Comment

© Το χαμομηλάκι | To hamomilaki