Υλικά
Για την ζύμη
400 γραμμάρια αλεύρι γ.ο.χ
9 γραμμάρια ξηρή μαγιά
1 κτγ ζάχαρη
250 γραμμάρια νερό
1 κτγ αλάτι
2 κτσ ταχίνι
Για το ταψί
9 γραμμάρια ξηρή μαγιά
1 κτγ ζάχαρη
250 γραμμάρια νερό
1 κτγ αλάτι
2 κτσ ταχίνι
Για το ταψί
Λίγο ελαιόλαδο
Σουσάμι
Για το άλειμμα
Σουσάμι
Για το άλειμμα
1 κουταλιά της σούπας μέλι
Λίγο νερό
Για το πασπάλισμα
Λίγο νερό
Για το πασπάλισμα
Μπόλικο σουσάμι
Εκτέλεση
Εκτέλεση
- Σε ένα μπολ ρίχνουμε το νερό, την ξηρή μαγιά, τη ζάχαρη και ανακατεύουμε με ένα σύρμα για 1 λεπτό.
- Προσθέτουμε το ταχίνι και συνεχίζουμε να ανακατεύουμε.
- Προσθέτουμε το αλεύρι σταδιακά και ρίχνουμε ενδιάμεσα και το αλάτι.
- Ανακατεύουμε μέχρι να έχουμε μια εύπλαστη ζύμη.
- Σκεπάζουμε το μπολ χωρίς να εφάπτεται με την ζύμη με μεμβράνη .
- Ανάβουμε τον φούρνο για 1 λεπτό στις αντιστάσεις στους 50 c
- Κλείνουμε τον φούρνο και βάζουμε μέσα την ζύμη να ξεκουραστεί για 1 ώρα.
- Ανοίγουμε την ζύμη με τα χέρια μας και την κάνουμε λεπτή σε πάχος.
- Σε ένα ταψί με λαδόκολλα αλείφουμε ελαιόλαδο και πασπαλίζουμε με σουσάμι.
- Βάζουμε μέσα την ζύμη που έχουμε ανοίξει, την σκεπάζουμε και την αφήνουμε να ξεκουραστεί για 1/2 ώρα.
- Σε ένα μπολάκι βάζουμε το μέλι μαζί με λίγο νερό και ανακατεύουμε μέχρι να διαλυθεί το μέλι.
- Αλείφουμε όλη την επιφάνεια της ζύμης και με τα δάχτυλά μας κάνουμε βαθουλώματα σε όλη την επιφάνεια.
- Πασπαλίζουμε με μπόλικο σουσάμι και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στον αέρα 20 λεπτά στους 180 c.
Φιλοξενία: Το Χαμομηλάκι
Τώρα που δεν πλησιάζεται η λαγάνα και μέχρι να παρουμε το lagana-pass, η συνταγή είναι ότι πρέπει για να φτιάξουμε δική μας
ReplyDeleteΆσε που είναι πεντανόστιμη, σαν κουλουράκι Σαλονικιό και δεν γίνεται πέτρα με τη μία...
ReplyDelete