Monday 24 November 2008

Αυτοκτόνησε on-line και χρήστες παρακολουθούσαν και σχολίαζαν!!!

Για 12 ώρες χρήστες του Ίντερνετ παρακολουθούσαν ζωντανά 19χρονο φοιτητή από το Μαϊάμι να βάζει τέρμα στη ζωή του με χάπια, χωρίς να κάνουν απολύτως τίποτα
Επί 12 ολόκληρες ώρες παρακολουθούσαν ζωντανά οι χρήστες ιστοσελίδας τον 19χρονο Αβραάμ Biggs , από τη στιγμή που ανακοίνωσε την πρόθεσή του να αυτοκτονήσει μέχρι να τον βρει η αστυνομία νεκρό στο διαμέρισμά του, στο Μπράουαρντ του Μαϊάμι.
Ο 19χρονος Αβραάμ Μπινγκ κατάπιε ναρκωτικά χάπια και Valium και συζητούσε με χρήστες μέχρι να ξεψυχήσει μερικές ώρες αργότερα
Στη διάρκεια του βίντεο οι θεατές μπορούσαν μάλιστα να γράφουν τα σχόλιά τους και τη στιγμή που οι άντρες της αστυνομίας μπήκαν στο διαμέρισμα του νεκρού Μπιγκς, οι αντιδράσεις τους ήταν οι εξής: «ΟΜG» (ω, Θεέ μου), «lol» (γελάω δυνατά) και «χαχαχα».

Ένας από τους μάρτυρες της αυτοκτονίας δήλωσε ότι ο Μπιγκς κατάπιε πρώτα μερικά χάπια -ναρκωτικά και valium, σύμφωνα με την αυτοψία-, στη συνέχεια έπεσε για ύπνο στο κρεβάτι του πατέρα του και φαινόταν να αναπνέει για μερικές ώρες, την ώρα που κάποιοι θεατές έκαναν αστειάκια.
Ο φοιτητής του Κολεγίου Μπράουαρντ δήλωσε ότι θα αυτοκτονήσει σε μια ιστοσελίδα για bodybuilding με το ψευδώνυμο «CandyJunkie» και ανέβασε από εκεί το link με το βίντεο του στην ιστοσελίδα Justin.tv.
Κάποιοι από τους θεατές τον ενθάρρυναν να το κάνει, άλλοι προσπάθησαν να τον αποτρέψουν, ενώ με κάποιους χρήστες συζητούσε αν η δόση είναι αρκετή για να τον σκοτώσει.

Οργισμένη είναι η οικογένεια του Μπιγκς, η οποία ρίχνει τις ευθύνες στους χρήστες αλλά και στους διαχειριστές της ιστοσελίδας που δεν έκαναν τίποτα για να αποτρέψουν τον θάνατο του γιου τους, ωστόσο ούτε οι μεν ούτε οι δε μπορούν να διωχθούν νομικά. «Είχαν επισκέψεις, είχαν θεατές και τίποτα δεν έγινε για ώρες ολόκληρες», είπε η αδελφή του αυτόχειρα, Ρόζαλιντ.
«Είναι πολύ ξαφνικό και απρόσμενο για μας. Δεν καταλαβαίνουμε», δήλωσε η Ρόζαλιντ, η οποία περιέγραψε τον αδελφό της ως ένα άτομο που έβγαινε έξω συχνά και αγαπούσε τη γυμναστική.

Η αυτοκτονία του Μπιγκς δεν είναι η πρώτη που μεταδίδεται ζωντανά μέσω Ίντερνετ, πρόκειται ωστόσο για μια ακραία περίπτωση, δεδομένου του μεγάλου αριθμού θεατών -παραμένει αδιευκρίνιστος- και των απαράδεκτων αντιδράσεών τους. Στο παρελθόν ένας άνδρας στη Φλόριντα αυτοπυροβολήθηκε στο κεφάλι ενώπιον on-line θεατών, ενώ πέρυσι ένας στη Βρετανία κρεμάστηκε την ώρα που έκανε chat.

ΕΡΗ ΠΑΝΣΕΛΗΝΑ
πηγή: ΕΘΝΟΣONLINE
liveleak.com

No comments:

Post a Comment

© Το χαμομηλάκι | To hamomilaki