Monday, 9 April 2012

Μμμμ... η μανούλια έφτιαξε ποπ κορν!!

Ποπ κορν: μια «υπερτροφή» γεμάτη αντιοξειδωτικά...

Οι επιστήμονες υποστηρίζουν ότι το ποπ κορν, εφόσον δεν είναι φορτωμένο με λίπη και αλάτι, αποτελεί μια «υπερτροφή» με λίγες θερμίδες και πολλά ωφέλιμα αντιοξειδωτικά.
περισσότερα: tyxaiodenomizo
Ποπ κορν: το υγιεινότερο σνακ
Ποπ κορν: το υγιεινότερο σνακ
Περιέχει περισσότερες πολυφαινόλες από τα φρούτα και τα λαχανικά
περισσότερα εδώ

Σπιτικό αφράτο ποπ κορν σε λίγα μόνο λεπτά.
Υλικά
  • 100 γρ. σπόροι καλαμποκιού, κατά προτίμηση βιολογικοί*
  • 3 κουτ. σούπας ελαιόλαδο
  • αλάτι

Μαγείρεμα περίπου 8΄
 
Διαδικασία 
Σε μια μεγάλη και βαθιά κατσαρόλα ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο σε υψηλή φωτιά για 1-2 λεπτά. 
Προσθέτουμε τους σπόρους και σκεπάζουμε με το καπάκι. Κουνάμε ελαφρώς την κατσαρόλα ώστε να καλυφθούν οι σπόροι με το ελαιόλαδο. 
Ύστερα από 2 περίπου λεπτά, το καλαμπόκι ξεκινάει να σκάει. Περιμένουμε να κοπάσει ο ήχος, για περίπου 3-4 λεπτά. 
Βγάζουμε το καπάκι, αποσύρουμε από τη φωτιά και πασπαλίζουμε με αλάτι. 
Ανακατεύουμε και σερβίρουμε σε ένα μεγάλο μπολ.
 
Συνοδεύουμε με  σπιτική λεμονάδα.
 
Συμβουλές
  • *Βιολογικό καλαμπόκι θα βρούμε σε επιλεγμένα παντοπωλεία, μαγαζιά με βιολογικά προϊόντα και ορισμένα μεγάλα σούπερ μάρκετ.
  • Αν θέλουμε, μπορούμε να προσθέσουμε 2 κουτ. σούπας λιωμένο βούτυρο πριν πασπαλίσουμε τα ποπ κορν με αλάτι.
gastronomos

No comments:

Post a Comment

© Το χαμομηλάκι | To hamomilaki