Saturday, 26 September 2015

Πρασόρυζο (με γραβιέρα)! Μμμμ... η μανούλα έφτιαξε

Αν παραλείψετε το τυρί έχετε ένα ωραιότατο νηστίσιμο πιλαφάκι, με περίσσια νοστιμιά.

Προετοιμασία 15΄ Μαγείρεμα 18΄

Υλικά
  • 4 πράσα, σε χοντρές ροδέλες
  • 3 - 4 κλωναράκια σέλινο, ψιλοκομμένα
  • 1 μέτριο κρεμμύδι, σε ψιλά καρέ
  • 1/2 κιλό ρύζι Καρολίνα
  • αλάτι, πιπέρι φρεσκοτριμμένο
  • 1 φλιτζ. τσαγιού ρεβίθια βρασμένα (αν έχουμε κρατήσει από προηγούμενο μαγείρεμά μας - προαιρετικά)
  • 8 κουτ. σούπας ελαιόλαδο
  • 2 κουτ. σούπας μαϊντανός (τα φύλλα), ψιλοκομμένος
  • γραβιέρα ή κεφαλοτύρι για το πασπάλισμα




Διαδικασία 
* Σ' ένα λεπτό σουρωτήρι βάζουμε το ρύζι και το ξεπλένουμε καλά.
* Σε μία μεγάλη κατσαρόλα τσιγαρίζουμε ελαφρώς στο λάδι το κρεμμύδι.
* Όταν αρχίσει να γίνεται διαφανές προσθέτουμε τα πράσα και το σέλινο και τα φέρνουμε λίγες βόλτες με μια ξύλινη κουτάλα.
* Ρίχνουμε 1½ λίτρο βραστό νερό και το ανάλογο αλατοπίπερο.
* Προσθέτουμε το ρύζι στην κατσαρόλα, ανακατεύουμε και σκεπάζουμε με το καπάκι.
 
Θα χρειασθεί 14 λεπτά βράσιμο.
* Αποσύρουμε την κατσαρόλα από τη φωτιά και προσθέτουμε τα ρεβίθια (αν τα χρησιμοποιήσουμε) και τον μαϊντανό.
* Σερβίρουμε το πιλάφι ζεστό, όσο είναι ακόμη μελάτο.
* Προαιρετικά πασπαλίζουμε με τυρί χοντροτριμμένο, γραβιέρα ή κεφαλοτύρι.

No comments:

Post a Comment

© Το χαμομηλάκι | To hamomilaki