Αν παραλείψετε το τυρί έχετε ένα ωραιότατο νηστίσιμο πιλαφάκι, με περίσσια νοστιμιά.
Προετοιμασία 15΄ Μαγείρεμα 18΄
Υλικά
- 4 πράσα, σε χοντρές ροδέλες
- 3 - 4 κλωναράκια σέλινο, ψιλοκομμένα
- 1 μέτριο κρεμμύδι, σε ψιλά καρέ
- 1/2 κιλό ρύζι Καρολίνα
- αλάτι, πιπέρι φρεσκοτριμμένο
- 1 φλιτζ. τσαγιού ρεβίθια βρασμένα (αν έχουμε κρατήσει από προηγούμενο μαγείρεμά μας - προαιρετικά)
- 8 κουτ. σούπας ελαιόλαδο
- 2 κουτ. σούπας μαϊντανός (τα φύλλα), ψιλοκομμένος
- γραβιέρα ή κεφαλοτύρι για το πασπάλισμα
Διαδικασία
* Σ' ένα λεπτό σουρωτήρι βάζουμε το ρύζι και το ξεπλένουμε καλά.
* Σε μία μεγάλη κατσαρόλα τσιγαρίζουμε ελαφρώς στο λάδι το κρεμμύδι.
* Όταν αρχίσει να γίνεται διαφανές προσθέτουμε τα πράσα και το σέλινο και τα φέρνουμε λίγες βόλτες με μια ξύλινη κουτάλα.
* Ρίχνουμε 1½ λίτρο βραστό νερό και το ανάλογο αλατοπίπερο.
* Προσθέτουμε το ρύζι στην κατσαρόλα, ανακατεύουμε και σκεπάζουμε με το καπάκι.
Θα χρειασθεί 14 λεπτά βράσιμο.
* Αποσύρουμε την κατσαρόλα από τη φωτιά και προσθέτουμε τα ρεβίθια (αν τα χρησιμοποιήσουμε) και τον μαϊντανό.
* Σερβίρουμε το πιλάφι ζεστό, όσο είναι ακόμη μελάτο.
* Προαιρετικά πασπαλίζουμε με τυρί χοντροτριμμένο, γραβιέρα ή κεφαλοτύρι.
* Αποσύρουμε την κατσαρόλα από τη φωτιά και προσθέτουμε τα ρεβίθια (αν τα χρησιμοποιήσουμε) και τον μαϊντανό.
* Σερβίρουμε το πιλάφι ζεστό, όσο είναι ακόμη μελάτο.
* Προαιρετικά πασπαλίζουμε με τυρί χοντροτριμμένο, γραβιέρα ή κεφαλοτύρι.
No comments:
Post a Comment