Tuesday 17 May 2016

30 παιδιά βιάστηκαν στο "υποδειγματικό" κέντρο προσφύγων στο Νιζίπ της Τουρκίας

Σοκάρουν οι μαρτυρίες παιδιών στο"υποδειγματικό" κέντρο προσφύγων στο Νιζίπ, κοντά στην πόλη Γκαζιαντέπ στα νότια της Τουρκίας, τα οποία έπεσαν θύματα σεξουαλικής κακοποίησης από υπάλληλο καθαρισμού.
Πρόκειται για περίπου 30 παιδιά, ηλικίας από 8 έως 12 ετών, τα οποία βιάστηκαν από τον 27χρονο. Ο ίδιος αντιμετωπίζει με ποινή φυλάκισης 230 ετών.
Οι μαρτυρίες κάποιων από τα θύματά του αποκαλύπτουν σημαντικά στοιχεία για την υπόθεση, καθώς ο27χρονος επέλεγε σημεία που δεν έφταναν οι κάμερες ασφαλείας για να δράσει χωρίς να γίνει αντιληπτος.
"Ο Ε. Ε με φώναξε και με οδήγησε στην τουαλέτα. Μου πρόσφερε 1,5 λίρα για σεξ. Αρνήθηκε. Στη συνέχεια κατέβασε βίαια το παντελόνι μου και με βίασε" δήλωσε ένα αγόρι.
Και πρόσθεσε: "Λίγες ημέρες αργότερα, με φώναξε ξανά, αλλά εγώ έτρεξα να ξεφύγω. Την επόμενη ημέρα, με άρπαξε ξανά, με έσυρε στην τουαλέτα και με ξαναβίασε".
Ένα άλλο 12χρονο αγόρι διηγείται: "Κατά τη διάρκεια του Ραμαντάν, ο Ε. Ε με φώναξε στο ντους και είπε ότι θα μου έδινε 5 λίρες. Πήγα προς το μέρος του. Στην αρχή, χάιδευε διάφορα μέρη του σώματός μου και μετά άρχισε να με αγγίζει στα γεννητικά όργανα, αλλά δεν με βίασε".
"Ο Ε.Ε με φώναξε και μου είπε να τον συναντήσω στην τουαλέτα για 'να διασκεδάσουμε λίγο' και υποσχέθηκε να μου δώσει 10 λίρες" διηγείται άλλο παιδί, το οποίο γλίτωσε από καθαρή τύχη, καθώς ο 27χρονος είχε ξεχάσει κάτι και έφυγε. "Τότε, εγώ έτρεξα μακριά. Πήγα στον πατέρα μου και του τα είπα όλα. Μετά πήγαμε μαζί στην αστυνομία και τους είπε τί συνέβη".
Να σημειωθεί ότι το συγκεκριμένο προσφυγικό κέντρο το είχαν επισκεφτεί πρόσφατα η γερμανίδα καγκελάριος Άνγκελα Μέρκελ και αξιωματούχοι της Ευρωπαϊκής Ένωσης Ντόναλντ Τουσκ, ο οποίος μάλιστα είχε δηλώσει ότι η Τουρκία "αποτελεί το καλύτερο παράδειγμα στον κόσμο για την αντιμετώπιση των προσφύγων".
Σύμφωνα με τα δημοσιεύματα, οι σεξουαλικές επιθέσεις σε βάρος των μικρών παιδιών συνέβησαν γύρω στον Σεπτέμβριο του 2015.
Ο δράστης συνελήφθη μετά από απόφαση δικαστηρίου της περιοχής, ενώπιον του οποίου παραδέχτηκε τις πράξεις του.Στην κατάθεσή του, ο υπάλληλος υποστήριξε ότι τα παιδιά τον υποκίνησαν να προβεί στις συγκεκριμένες ενέργειες...

No comments:

Post a Comment

© Το χαμομηλάκι | To hamomilaki