Τάρτα σοκολάτας με περισσεύματα κουραμπιέ
Περίσσεψε κρέας:
Το λεμονάτο κρέας, μπορείτε να το αφήσετε να πάρει 2-3 βράσεις την επόμενη σε κόκκινη σάλτσα και να γίνει έτσι κοκκινιστό. Συνοδέψτε το και με κάτι διαφορετικό απ' ότι την προηγούμενη μέρα και έτοιμο το καινούριο σας φαγητάκι.
Διάφορες πίτες με κρεατικά (μπορούμε να αντικαταστήσουμε το κρέας που αναφέρεται στη συνταγή με άλλου είδους κρέας), όπως πχ την Πίτα στεφάνι ή Κρεατόπιτα με αρνάκι πασχαλινό
Σαλάτες (κόβουμε μικρά κομμάτια το χοιρινό μας ή το μοσχάρι ή τα πουλερικά και τα βάζουμε σε σαλάτα)
Γιουβετσάκια με χυλοπίτες (αν το κρέας μας δεν είναι κοκκινιστό, προσθέτουμε εμείς λίγη σάλτσα. Βράζουμε τις χυλοπίτες, προσθέτουμε το κρέας, τη σάλτσα και τυρί τριμμένο και το βάζουμε στο φούρνο)
Μαγειρεμένο με κινέζικο στυλ (κόβουμε το κρέας λωρίδες και το περνάμε από το wok με διάφορα λαχανικά και σάλτσα της προτίμησής μας)
Σάντουιτς (εδώ μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε το κρέας από τη γαλοπούλα ή το κοτόπουλο, φέτες από το ρολό που μας έμεινε κλπ)
Το προσθέτουμε στο τηγανιτό ρύζι.
Φτιάξτε κροκέτες. Φτιάξτε ένα κουρκούτι απλό, ανακατέψτε μέσα το κρέας σας σε κομματάκια και τηγανίστε, Δείτε επίσης τη συνταγή για κεφτεδάκια κοτόπουλου για να πάρετε ιδέες ή τις Κοτοκροκέτες.
Τα μπιφτέκια της μιας ημέρας, μπορούν άνετα να γίνουν άλλο φαγητό, εάν την επόμενη τα σερβίρουμε σε κόκκινη σάλτσα, σαν σουτζουκάκια. Επίσης μπορούν να μπουν σε ψωμάκια και να γίνουν σάντουιτς ή χάμπουργκερ.
Αν περισσέψει στήθος από βραστό κοτόπουλο, κάντε ένα τραχανά και λίγη ώρα πριν να είναι έτοιμος ο τραχανάς, ρίξτε μέσα ψιλοκομμένα κομματάκια και παίρνει τέλεια γεύση.
Εάν περίσσεψε κιμάς από τα χτεσινά μακαρόνια με κιμά, φτιάξτε κιμά με αυγά ή ρίξτε τον πάνω από τηγανιτές πατάτες
Ακόμα και αυτό που απέμεινε από τη γαλοπούλα σας, τα κόκαλα, μη τα πετάξετε. Μπορείτε να φτιάξετε μια υπέροχη σούπα.
...........
πολλές πολλές ιδέες ακόμα εδώ
|
Wednesday, 3 January 2018
Περίσσεψε φαγητό; Μην το πετάξεις. Μην το ξαναζεστάνεις. Κάντο καινούριο!
Subscribe to:
Post Comments (Atom)
No comments:
Post a Comment