Sunday 6 October 2019

Ομοσπονδία Γονέων Αττικής: Τα Προσφυγόπουλα είναι παιδιά, όχι έπιπλα να τα μετακινείτε...

Η Ομοσπονδία Γονέων Αττικής καταγγέλλει την απόφαση της κυβέρνησης να αποσπάσει από τα σχολεία που φοιτούσαν τα προσφυγόπουλα που διέμεναν στο 5ο Λύκειο Αθηνών, με άγνωστο προορισμό και χωρίς καμία προειδοποίηση τόσο των ίδιων όσο και του σχολικού τους περιβάλλοντος. 
Την ίδια στιγμή που επεκτείνει την συμφωνία για τις αμερικανοΝΑΤΟικές βάσεις στην χώρα μας, προσκαλώντας για την υπογραφή της τον ίδιο τον υπουργό Εξωτερικών των ΗΠΑ, αποφασίζει να δείξει σε όλες τις κατευθύνσεις πως τα προσφυγόπουλα δεν αποτελούν γι’ αυτήν ανθρώπινα όντα, αλλά παιδιά ενός άλλου Θεού. 
Χωρίς καμία απολύτως προειδοποίηση, εισβάλλει στον χώρο του 5ου Λυκείου Αθηνών, όπου φιλοξενούνταν δεκάδες οικογένειες προσφύγων και τον αδειάζει, μεταφέροντας τις οικογένειες σε άγνωστο προορισμό και αφήνοντας πίσω μόνο φωτογραφίες απορημένων προσώπων παιδιών μέσα από τα τζάμια του πούλμαν.
Κι ενώ οι πόλεμοι είναι αυτοί που φέρνουν θάνατο και προσφυγιά,η κυβέρνηση υποδέχεται όσους κάνουν πολέμους και κυνηγάει τους πρόσφυγες.
Στιγματίζουμε με απερίφραστο τρόπο αυτή την πολιτική που από τη μια είναι συνυπεύθυνη για τον πόλεμο που προκαλεί το τεράστιο κύμα προσφύγων, από την άλλη τους εγκλωβίζει στην χώρα μας χωρίς κανένα ανθρώπινο δικαίωμα, παρατημένους και σε μεγάλο βαθμό γκετοποιημένους και χωρίς ασφαλείς συνθήκες διαβίωσης όπως αποδείχθηκε πρόσφατα στην Μόρια, ενώ στα παιδιά τους δεν παρέχεται το στοιχειώδες δικαίωμα στην μόρφωση. 

Απαιτούμε:
●Την επιστροφή των προσφυγόπουλων του 5ου Λύκειου Αθηνών στις τάξεις τους και στους συμμαθητές τους, με ανθρώπινες συνθήκες ζωής και μόρφωσης.
●Να καταργηθούν οι χώροι σαν τη Μόρια. Ανθρώπινες, αξιοπρεπείς συνθήκες για τα θύματα των ιμπεριαλιστικών πολέμων.
●Να σταματήσει το πάρτι εκατομμυρίων με τις ΜΚΟ.

alfavita
Φιλοξενία: Το Χαμομηλάκι

No comments:

Post a Comment

© Το χαμομηλάκι | To hamomilaki