Sunday 6 December 2020

Ένας καλός άνθρωπος...

Εγκαταλείφθηκε από τον πατέρα του σε ηλικία 3 ετών και μεγάλωσε με 3 διαφορετικούς πατριούς. Είναι δυσλεξικός και το όνειρό του να γίνει παίκτης του χόκεϊ γκρεμίστηκε από ένα σοβαρό ατύχημα. Η κόρη του πέθανε κατά τη γέννηση. Η γυναίκα του πέθανε σε αυτοκινητιστικό δυστύχημα. Ο καλύτερος φίλος του, ο Ρίβερ Φοίνιξ πέθανε από υπερβολική δόση. Η αδερφή του έχει λευχαιμία.
Και παρόλα όσα του έχουν συμβεί, ο Keanu Reeves δεν χάνει ποτέ την ευκαιρία να βοηθήσει ανθρώπους που έχουν ανάγκη. Όταν γύριζε την ταινία "The Lake House", άκουσε τη συζήτηση δύο φροντιστών κοστουμιών. Η γυναίκα έκλαιγε επειδή θα έχανε το σπίτι της αν δεν πλήρωνε άμεσα 20.000 $ στην τράπεζα, την ίδια ημέρα ο Keanu κατέθεσε το απαραίτητο ποσό στον τραπεζικό λογαριασμό της γυναίκας. Δώρισε επίσης τεράστια ποσά σε νοσοκομεία.

Το 2010, στα γενέθλιά του, μπήκε σε ένα φούρνο και αγόρασε ένα τσουρεκάκι, έβαλε επάνω ένα απλό κεράκι και έκατσε να το φάει έξω από το φούρνο και πρόσφερε καφέ σε ανθρώπους που περνούσαν και σταματούσαν να του μιλήσουν.

Αφού κέρδισε αστρονομικά ποσά για την τριλογία του Matrix, δώρισε περισσότερα από 50 εκατομμύρια δολάρια στο προσωπικό που χειρίστηκε τα κοστούμια και τα ειδικά εφέ, τους πραγματικούς ήρωες της τριλογίας, όπως τους ονόμασε.

Δώρισε επίσης από μια Harley-Davidson σε κάθε έναν από τους stunt-man, συνολικό κόστος αρκετών εκατομμυρίων δολαρίων. Για πολλές επιτυχημένες ταινίες  έδωσε ακόμη και το 90% του μισθού του για να επιτρέψει στην παραγωγή να προσλάβει κι άλλους ηθοποιούς.

Το 1997 κάποιοι παπαράτσι τον βρήκαν να περπατά ένα πρωί παρέα με έναν άστεγο άνδρα στο Λος Άντζελες, τον άκουγε να  διηγείται τη ζωή του για αρκετές ώρες.

Οι περισσότεροι διάσημοι όταν κάνουν φιλανθρωπικές δωρεές το δηλώνουν σε όλα τα ΜΜΕ. Αυτός δεν ισχυρίστηκε ποτέ ότι κάνει φιλανθρωπία, το κάνει απλώς γιατί το επιβάλουν οι ηθικές του αρχές και όχι για να φαίνεται καλύτερος στα μάτια των άλλων.

Αυτός ο Άνθρωπος θα μπορούσε να έχει τα πάντα και αντί αυτού κάθε μέρα σηκώνεται και επιλέγει ένα πράγμα που δεν μπορεί να αγοράσει κανείς με τα λεφτά.  Να είναι ένας καλός άνθρωπος.

ksipnistere.com
ideopigi.blogspot.com 

2 comments:

  1. Αυτός πραγματι είναι ένας καλός ανθρωπος...μακαρι να υπήρχαν πολοί σαν και αυτων στον πλανητη γη...
    Καλά ΧΡΙΣΤΟΎΓΕΝΝΑ....🎄✨

    ReplyDelete
  2. Αυτό σημαίνει ηθο-ποιός, και μακάρι να είχαμε κι άλλους Reeves. Σοβαρός, μετρημένος, σχεδόν αγέλαστος, χαρισματικός...μα πάνω απ' όλα άνθρωπος. Να τον έχει καλά ο Θεός!
    Καλημέρα (αν και βροχερή)
    Καλή εβδομάδα και καλή δύναμη!

    ReplyDelete

© Το χαμομηλάκι | To hamomilaki