Sunday 31 January 2021

Νηπιαγωγός έβγαλε 4χρονη στο κρύο για τιμωρία ...

Ένα εξοργιστικό περιστατικό έλαβε χώρα πριν λίγες μέρες στο 1ο Νηπιαγωγείο Αγίου Νικολάου Χαλκίδας, όπως έδειξε ο ΑΝΤ1 με θύμα ένα 4χρονο κοριτσάκι που η Νηπιαγωγός για να το τιμωρήσει για την συμπεριφορά του-η οποία όπως η ίδια ισχυρίζεται, έπαθε κρίση και ήταν εκτός εαυτού- το έβγαλε έξω από την τάξη και το άφησε να ξεροσταλιάζει μέσα στο κρύο, εκλιπαρώντας το παιδί να μπει μέσα. 

Σύμφωνα με το evima.gr  το περιστατικό αποκαλύπτει τη σκοτεινή πλευρά της δημόσιας εκπαίδευσης και μάλιστα στην τρυφερή ηλικία κατά την οποία τα παιδιά καλούνται να κοινωνικοποιηθούν μέσω του συστήματος ακολουθώντας αδιαμφισβήτητες και εγγυημένες παιδαγωγικές πρακτικές. Είναι δύσκολο να πιστέψει κανείς τις εικόνες που περνούν μπροστά από τα μάτια του και που έχουν μαγνητοσκοπηθεί έξω από τον φράχτη του 1ου Νηπιαγωγείου Αγίου Νικολάου Χαλκίδας, την Τρίτη 26 Ιανουαρίου 

Ένα κοριτσάκι ντυμένο στα ροζ εκλιπαρεί με ουρλιαχτά τη δασκάλα του να το βάλει πάλι μέσα στην αίθουσα. Είναι μόλις 4 ετών. Η νηπιαγωγός έχει βγάλει το κοριτσάκι έξω στο κρύο, καταχείμωνο, για να το τιμωρήσει. Το παιδάκι παρακαλεί και ζητάει τη μητέρα του με λυγμούς. Η νηπιαγωγός απτόητη ζητάει από το μικρό παιδί -σύμφωνα με την καταγγελία- να της ζητήσει συγγνώμη… Το κοριτσάκι παραμένει στο κρύο, εκτός σχολείου, στο προαύλιο. Σημειώνεται ότι, όταν συνέβη το περιστατικό, επικρατούσαν συνθήκες ψύχους στη Χαλκίδα.

Όπως δήλωσε ο διευθυντής Της πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης νομού Ευβοίας Γρηγόρης Λάσκος στο evima.gr  δεν υπάρχει επίσημη καταγγελία γονέα για το συγκεκριμένο περιστατικό ωστόσο προέβη στις άμεσες ενέργειες σύμφωνα με τις οποίες έκανε γνωστό το περιστατικό μέσω των δημοσιευμάτων στην πρωτοβάθμια της περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας, με τις οποίες λέει ζητά γραπτή εξήγηση από την συγκεκριμένη νηπιαγωγό.

koutipandoras.gr

No comments:

Post a Comment

© Το χαμομηλάκι | To hamomilaki