Friday 10 August 2007

Στη φυλακή ο δάσκαλος-παιδεραστής

ΠΟΙΝΗ 13 ΜΗΝΩΝ (!!!)

EΓKΛEIΣTOΣ στις Κεντρικές Φυλακές θα παραμείνει ο 35χρονος δάσκαλος, ο οποίος, κατά τη σχολική χρονιά που ολοκληρώθηκε στις 23 Ιουνίου 2006, δίδασκε σε δημοτικό σχολείο της ευρύτερης περιοχής Λευκωσίας και βρέθηκε ένοχος για σεξουαλική εκμετάλλευση ανηλίκων. Χθες, σε κεκλεισμένων των θυρών διαδικασία, το Επαρχιακό Δικαστήριο Λευκωσίας τον καταδίκασε σε ποινή φυλάκισης 13 μηνών. Ο καταδικασθείς αντιμετώπιζε συνολικά 13 κατηγορίες.

 
Σύμφωνα με πληροφορίες, δύο μαθητές 11 και 12 χρονών ανέφεραν στους γονείς τους ότι, καθ' όλην τη διάρκεια της σχολικής χρονιάς, ο ύποπτος τούς παρενοχλούσε σεξουαλικά και προέβαινε σε άσεμνες πράξεις σε βάρος τους. Χαρακτηριστικά, οι ανήλικοι ισχυρίστηκαν ότι ο δάσκαλος τούς καλούσε στο γραφείο του και χάιδευε τα γεννητικά τους όργανα. Σύμφωνα με τα όσα υποστήριξαν οι δύο ανήλικοι, σε μια περίπτωση ο ύποπτος ζήτησε από τους παραπονουμένους να καθίσουν στα γόνατά του και ο ίδιος τοποθέτησε το χέρι του μέσα στο παντελόνι τους.

Η υπόθεση οδηγήθηκε στην Αστυνομία, τον Ιούλιο του 2006, μετά την καταγγελία που έγινε από τους γονείς των δύο ανήλικων.
Επιβάλλοντας την ποινή, το δικαστήριο εξέφρασε την αποδοκιμασία και την αποστροφή του για τη διάπραξη των αδικημάτων. Ο δικαστής έλαβε υπόψη του τη φύση των αδικημάτων, αλλά και την αναγκαιότητα αυστηρής αντιμετώπισής τους.
 

Επίσης, σε χθεσινό ανακοινωθέν του δικαστηρίου, τονίστηκε ότι στην απόφαση «μέτρησε η φύση των αδικημάτων και το γεγονός ότι αυτά διαπράχθηκαν κατ' επανάληψη σε βάρος ανήλικων μαθητών του καταδικασθέντα, κατά τρόπον που καθιστούσαν την ηθική και κοινωνική απαξία των ενεργειών του, ακόμα πιο έντονη και κραυγαλέα». Επίσης, κατά την επιμέτρηση της ποινής, λήφθηκαν υπόψη το λευκό ποινικό μητρώο του κατηγορούμενου, η ηλικία του, οι προσωπικές και οικογενειακές του περιστάσεις, καθώς και τα προβλήματα υγείας που αντιμετωπίζει.
 

Έξω από την αίθουσα του δικαστηρίου βρέθηκαν συγγενείς και συνάδελφοι του καταδικασθέντα, ενώ ο πατέρας του ξέσπασε σε λυγμούς. Ο δικηγόρος του, Γιώργος Γεωργίου, προτίθεται να εφεσιβάλει την απόφαση.

Παρασκευή 10 Αυγούστου 2007
ΤΟΥ ΓΙΩΡΓΟΥ ΜΙΧΑΗΛΙΔΗ

Υπομονή να έχουμε και σε 13 μήνες βγαίνει στην κοινωνία, να συνεχίσει το «θεάρεστο» έργο του...
Να τον έχουν "δάσκαλο" τα παιδιά μας,
να τρέχουμε και να μην προφταίνουμε


ΖΗΤΑΜΕ - AΠAITOYME, ΒΑΡΥΤΕΡΕΣ ΠΟΙΝΕΣ
ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ ΑΥΤΟΥΣ ΠΟΥ ΤΟΛΜΟΥΝ ΝΑ ΚΑΚΟΠΟΙΟΥΝ ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ

6 comments:

  1. Οι δικαστές που "τιμώρησαν" αυτόν το "δάσκαλο", αμέσως μετά την αποφυλάκισή του, να του παραδώσουν τα ΔΙΚΑ ΤΟΥΣ παιδιά να τα "διδάξει"

    ReplyDelete
  2. Πολύ σωστά το είπε η φίλη erateini. Η ζωή τιμωρεί. Οι δικαστές όποιον αδικούν, κάποια στιγμή θα κριθούν από τη ζωή. Και χατηράκια η ζωή δεν κάνει. Και κάτι ακόμα σε αυτούς που δικάζουν ελαφρά την καρδία "όλα εδώ πληρώνονται" λέει ο λαός μας. Η ζωή πληρώνει και ξεπληρώνει δίκαια....Ας το έχουν υπόψιν κάποιοι που κρίνουν γιατί θα κληθούν να κριθούν.

    ReplyDelete
  3. Να υποθέσω ότι το δικαστήριο εξάντλησε την αυστηρότητά του...Αλλιώς τι θα γινόταν; Θα τον επιβράβευαν κιόλας; Ντροπή!

    CrazyTourist2

    ReplyDelete
  4. 13 μήνες?! πολλοί δεν είναι? στο κάτω κάτω της γραφής τι έκανε ο άνθρωπος? Χάιδεψε λίγο τα παιδάκια! Μήπως να του δώσουνε και viagra όπως στο άλλο τέρας στην Γαλλία για να λειτουργήσει καλύτερα μετά απο όλους αυτούς τους μήνες στη φυλακή? Μωρέ δεν ντρεπόμαστε λέω εγώ?
    Ωραία δικαιοσύνη! Να τη χαιρόμαστε.

    ReplyDelete
  5. Συγνωμη αλλά με αυτό το θέμα είμαι απόλυτος. Πιστεύω λοιπόν ότι θα έπρεπε να τους κρεμάνε μέσα σε ένα υπόγειο.
    Αλλά η δικαιοσύνη είναι τυφλή..

    ReplyDelete
  6. Δυστυχώς, δεν είναι ο μόνος!
    κυκλάμινο

    ReplyDelete

© Το χαμομηλάκι | To hamomilaki