Saturday, 9 January 2021

Πώς να χειριστείτε την εμμονή του παιδιού με τα ηλεκτρονικά παιχνίδια

Τι μπορείτε να κάνετε όταν το παιδί δεν «ξεκολλάει» από την οθόνη γιατί παίζει.

Τα περισσότερα παιδιά και οι έφηβοι στις μέρες μας παίζουν ηλεκτρονικά παιχνίδια.Ορισμένα προσπαθούν να έχουν μέτρο και άλλα αποκτούν εμμονή με αυτά.

Οι γονείς συχνά παρατηρούν αλλαγή στη συμπεριφορά του παιδιού τους καθώς γίνονται πιο επιθετικά, επιδιώκουν την απομόνωση, δεν βγαίνουν έξω από το σπίτι.

Πώς πρέπει να αντιδράσετε

Είτε ο στόχος είναι να αποφευχθεί η υπερβολική ενασχόληση του παιδιού με το παιχνίδι, είτε να ανατραπεί από το να οδηγηθεί εκτός ελέγχου, η Nancy M. Petry, PhD, γιατρός στο Πανεπιστήμιο Connecticut School of Medicine, δίνει οδηγίες για τον αποτελεσματικό περιορισμό του παιχνιδιού.

Καθορισμός και επιβολή ορίων στα παιχνίδια

Οι γονείς πρέπει να έχουν τον κύριο λόγο στον καθορισμό των ορίων όσον αφορά το παιχνίδι. Η ύπαρξη σαφών και συνεπών οδηγιών που σχετίζονται με ηλεκτρονικά παιχνίδια, αποτρέπει την υπερβολική ενασχόληση. Τα δύο τρίτα των παιδιών και των εφήβων των ΗΠΑ δεν έχουν "κανόνες" σχετικά με το χρόνο που αφιερώνουν στη χρήση μέσων. Βεβαιωθείτε ότι το παιδί σας δεν «ανήκει» σε αυτή την πλειοψηφία.Να θυμάστε επίσης ότι το να παίζει παιχνίδια στο διαδίκτυο πρέπει να είναι ένα προνόμιο που κερδίζετε κι όχι αναφαίρετο δικαίωμα.

Συμφωνείστε τις ώρες και τις ημέρες που θα παίζει

Η Αμερικανική Ακαδημία Παιδιατρικής προτείνει ο χρόνος που θα περνά ένα παιδί παίζοντας στο διαδίκτυο να είναι κάτω από 30 έως 60 λεπτά τις καθημερινές και 2 ώρες ή λιγότερο, το Σαββατοκύριακο ή τις αργίες. Ενθαρρύνει μάλιστα τους γονείς να καθορίσουν τον κατάλληλο χρόνο για βιντεοπαιχνίδια και άλλα ηλεκτρονικά μέσα, για παιδιά άνω των 6 ετών. Ανεξάρτητα από τα όρια που πιστεύετε ότι είναι κατάλληλα, μερικές ημέρες της εβδομάδας δεν πρέπει να περιλαμβάνουν καθόλου ηλεκτρονικά παιχνίδια. Είναι σημαντικό να διασφαλίσετε ότι το παιδί σας απολαμβάνει κι άλλες δραστηριότητες εκτός των διαδικτυακών παιχνιδιών.

Επανεκτιμήστε τους κανόνες

Μπορείτε να ακολουθήσετε το πρόγραμμα με τα όρια για 1 ή 2 μήνες και μετά να το αξιολογήσετε. Να θυμάστε ότι είναι πιο εύκολο να χαλαρώσετε τους περιορισμούς παρά να τους σφίξετε.

Συνέπειες

Προσδιορίστε μια ρεαλιστική συνέπεια για την παράβαση των κανόνων που έχει άμεσο αποτέλεσμα.

newsbomb.gr

No comments:

Post a Comment

© Το χαμομηλάκι | To hamomilaki