Από τη Σουηδία στην Αμερική και από εκεί στην Ουρουγουάη και στο Παρίσι. Η εκπαιδευτικός που με την αγάπη της για το αντικείμενο που διδάσκει, τα μαθηματικά, έχει καταφέρει να διακριθεί με διεθνή βραβεία, να συμμετέχει ως ομιλήτρια σε διεθνή συνέδρια, αλλά κυρίως να κατακτήσει μια θέση στην καρδιά των μαθητών της, οι οποίοι κάθε χρόνο παρακολουθούν εθελοντικά εκτός ωραρίου το εργαστήρι που ξεκίνησε με δική της πρωτοβουλία στο 1ο Γυμνάσιο Σκάλας Ωρωπού πριν από δέκα χρόνια.
Ο λόγος για τη «Δασκάλα που έκανε τα μαθηματικά ελκυστικά» («Εφ.Συν.», 28.08.2018), για την « Καθηγήτρια που παίζει στα δάχτυλα τα μαθηματικά »(«Εφ.Συν.», 23.08.2019), τη Γεωργία Μαραγκού.
Μετά τη βράβευση του έργου της με τίτλο «Συλλέγοντας καρπούς από το δέντρο του Πυθαγόρα», έργο το οποίο ξεχώρισε ανάμεσα σε εκατοντάδες εκθέματα καθηγητών Πανεπιστημίου και καλλιτεχνών απ’ όλο τον κόσμο και το οποίο απέσπασε το πρώτο βραβείο στην ετήσια διοργάνωση Μαθηματικών – Έργων Τέχνης, The Bridges Math Art Exhibition, στη Στοκχόλμη της Σουηδίας, το 2018, η κ. Μαραγκού προσκλήθηκε ως ομιλήτρια σε συνέδριο με θέμα τη διδακτική των μαθηματικών και την οπτικοποίησή τους στο Μοντεβιδέο της Ουρουγουάης, αλλά και ως εισηγήτρια στο διεθνές συνέδριο MOVES (Mathematic of Various Entertaining Subjects), που διοργανώθηκε από το Εθνικό Μουσείο Μαθηματικών και έλαβε χώρα στη Νέα Υόρκη στις αρχές Αυγούστου 2019.
Φέτος, θα της απονεμηθεί το μετάλλιο Médaille de Vermeil από τη Διεθνή Ακαδημία ASL, Socièté Académique Arts-Sciences-Lettres της Γαλλίας, ένα μετάλλιο με περισσότερα από 100 χρόνια ιστορίας, το οποίο δίνεται σε όσους έχουν επιδείξει στον ύψιστο βαθμό και ποιότητα επιτυχή πορεία στις Τέχνες, τις Επιστήμες και τα Γράμματα.
Η κ. Μαραγκού προτάθηκε ως υποψήφια για βράβευση από την πολιτιστική σύμβουλο της Διεθνούς Ακαδημίας ASL και έτσι, τον Φεβρουάριο του 2021 υπέβαλε το χαρτοφυλάκιό της με το ήδη βραβευμένο εκπαιδευτικό της έργο. Η τελετή απονομής θα γίνει το Σάββατο 25 Σεπτεμβρίου στην Ακαδημία, σκοπός της οποίας είναι να αναγνωρίσει και να προωθήσει γυναίκες και άνδρες που, μέσω του ταλέντου και της δουλειάς τους, συμβάλλουν στην επιρροή του πολιτισμού στον καλλιτεχνικό, λογοτεχνικό και επιστημονικό τομέα.
«Είμαι εξαιρετικά ευγνώμων στις μαθήτριες και τους μαθητές μου, καθώς και στους γονείς και κηδεμόνες τους, που με εμπιστεύτηκαν ώστε να καθοδηγώ τα παιδιά τους στο μαθηματικό εργαστήρι που λειτουργώ εθελοντικά στο 1ο Γυμνάσιο Σκάλας Ωρωπού» μας λέει η Γεωργία Μαραγκού, τονίζοντας παράλληλα ότι επιθυμεί να προσφέρει το υλικό της προσωπικής, από εικοσαετίας συλλογής της προκειμένου να δημιουργηθεί Ελληνικό Μουσείο Μαθηματικών. «Εκανα την πρόταση αυτή στην επιτροπή GREECE 2021 για τα 200 χρόνια από την Επανάσταση 1821, εντάσσοντάς την στον άξονα “Επιτεύγματα Σύγχρονων Ελλήνων” και μου απάντησαν πως είναι αξιόλογη και ότι την κρατούν στο αρχείο τους για κάθε ενδιαφερόμενο» προσθέτει η πολυβραβευμένη εκπαιδευτικός, που μέσω της εναλλακτικής και εμπνευσμένης διδακτικής μεθόδου που ακολουθεί έχει καταφέρει να καταστήσει ένα -κατά πολλούς- στρυφνό μάθημα σε αντικείμενο συναρπαστικό, γεμάτο δημιουργική σκέψη.
Από Διαλεκτή Αγγελική (14-9-21)Πηγή : https://www.efsyn.gr/ellada/ekpaideysi/310199_nea-diethnis-diakrisi-gia-ellinida-ekpaideytiko
Αλιεύει η Αλεξία Τσούνη
No comments:
Post a Comment